Институт за економски стратегии и меѓународни односи ОХРИД

Што е Охрид Институт?

Промотор на истражувања и политички дијалог

Институтот за економски стратегии и меѓународни односи ОХРИД претставува една од водечките организации во невладиниот сектор во Република Северна Македонија. 

Создаден со цел да обезбеди длабински истражувања и анализи во политичката сфера, како и да учествува во креирањето на јавни политики, Институтот ОХРИД има значајна улога во промовирањето на демократските процеси и одржувањето на стабилни меѓународни односи.


НОВОСТИ

Традиционалната Декларација за фер, слободни и демократски избори и против говор на омраза за изборите во 2024 година беше потпишана денеска во

На вториот ден од Самитот на ОН продолжуваме со нашиот апел, младите не треба да се само вклучени во општеството, туку треба

Институт Охрид имаше шанса да присуствува на Светскиот форум за изразување (WEXFO) настан кој ја зајакнува глобалната слобода на говор.   Настанот

ПОВИЦИ

Институтот за економски стратегии и меѓународни односи – Охрид, од Скопје, објавува повик за набљудувачи на парламентарните и претседателски избори 2024 година

ПАРТНЕРИ

274385711_10159566625452305_2537929337770213490_n

Сврзете се со нас

Scroll to Top