#NoToHate: Разорниот ефект на омразата

#NoToHate Разорниот ефект на омразата за жал не е ништо ново. Сепак, неговиот размер и влијание денес се засилени со новите технологии на комуникација, толку многу што говорот на омраза стана еден од најчестите методи за ширење реторика и идеологии на поделби на глобално ниво. Ако не се контролира, говорот на омраза може дури и да им наштети на мирот и развојот, бидејќи ја поставува основата за конфликти и тензии, кршење на човековите права од широк обем.

Scroll to Top