Новости

Декларација за фер, слободни и демократски избори и против говор на омраза 2024

Традиционалната Декларација за фер, слободни и демократски избори и против говор на омраза за изборите во 2024 година беше потпишана денеска во организација на Охрид Институт. На настанот, кој се  присуствуваа претставници на подмладоците на политичките партии во земјата, како и претставници од ДИК и Амбасади. Со потпишувањето на оваа декларација, младите политички лидери се […]

Младите треба да бидат на водечки позиции во секое ниво на власт

На вториот ден од Самитот на ОН продолжуваме со нашиот апел, младите не треба да се само вклучени во општеството, туку треба да бидат на водечки позиции во секое ниво на власт! Младите се тие од кои зависи исполнувањето на Целите за развој на ОН! Институт Охрид веќе 16 години активно поддржува и подготвува млади

Институт Охрид присуствуваше на Светскиот форум за изразување (WEXFO)

Институт Охрид имаше шанса да присуствува на Светскиот форум за изразување (WEXFO) настан кој ја зајакнува глобалната слобода на говор.   Настанот се одржа во Лилехамер, Норвешка и на него учествуваа панелисти од целиот свет за да разговараат за релевантни теми и глобалното влијание на темите како што се состојбата на слободата на изразување, говорот

Scroll to Top