Политика за користење колачиња

Политика за користење колачиња
Датум на стапување во сила: 25-мај-2024 година
Последно ажурирање: 25-мај-2024

Што се колачиња?
Оваа Политика за колачиња објаснува што се колачиња и како ги користиме, типовите колачиња што ги користиме, т.е. информациите што ги собираме користејќи колачиња и како тие информации се користат и како да управуваме со поставките за колачиња.

Колачињата се мали текстуални датотеки што се користат за складирање на мали делови од информации. Тие се зачувуваат на вашиот уред кога веб-локацијата е вчитана на вашиот прелистувач. Овие колачиња ни помагаат да ја направиме веб-локацијата правилно да функционира, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-локацијата и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

Како користиме колачиња?
Како и повеќето онлајн услуги, нашата веб-локација користи колачиња од прва и трета страна за неколку намени. Колачињата од прва страна се главно неопходни за веб-локацијата да функционира на вистински начин и тие не собираат ниту еден од вашите лични податоци за идентификација.

Колачињата од трета страна кои се користат на нашата веб-локација главно се за разбирање како работи веб-страницата, како комуницирате со нашата веб-локација, ги одржуваме нашите услуги безбедни, обезбедуваме реклами што се релевантни за вас и сè на сè за да ви обезбедат подобар и подобрен корисник искусете и помогнете да ги забрзате вашите идни интеракции со нашата веб-страница.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-локациите. може да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате/бришете колачињата. Подолу се наведени врските до документите за поддршка за тоа како да управувате и бришете колачиња од овие веб-прелистувачи.

Google Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/32050

Safari: https://support.apple.com/en-in/guide/safari/sfri11471/mac

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox?redirectslug=delete-cookies-remove-info-websites-stored&redirectlocale=en-US

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/topic/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer-bca9446f-d873-78de-77ba-d42645fa52fc

Ако користите некој друг веб-прелистувач, посетете ги официјалните документи за поддршка на вашиот прелистувач.

Scroll to Top