Институт Охрид присуствуваше на Светскиот форум за изразување (WEXFO)

Институт Охрид имаше шанса да присуствува на Светскиот форум за изразување (WEXFO) настан кој ја зајакнува глобалната слобода на говор.

 

Настанот се одржа во Лилехамер, Норвешка и на него учествуваа панелисти од целиот свет за да разговараат за релевантни теми и глобалното влијание на темите како што се состојбата на слободата на изразување, говорот на омраза, младите и слободата на изразување, граѓанските простори, демократијата и самоцензурата во уметноста меѓу другите.

Scroll to Top